donderdag 5 juni 2008

Life Planning, is je leven te plannen?

De vraag die ik vaak krijg is, hoezo je leven plannen? Kan dat? Is een leven te plannen?

Nou nee, dat is het bijzondere aan het leven, het komt zoals het komt, gaat zoals het gaat. Soms met verdriet en soms met geluk. Maar terwijl dit gebeurt kun je wel zelf stappen zetten en plannen maken om je leven zo te leiden zoals je wilt.

Luister naar jezelf en wie je bent. Ken je dat, dat bij ontmoetingen het vaak gaat om wat je doet of gedaan hebt? Terwijl het zeker zo belangrijk is om te vertellen wie je bent en waar je voor staat. Probeer dit eens uit en vraag bij een ontmoeting wat voor iemand hij of zij is en wat belangrijk voor hem/haar is. probeer eens echt te luisteren naar het verhaal van de ander, iedereen heeft een verhaal.

2 opmerkingen:

Ivo Valkenburg zei

Zo herkenbaar! Mensen denken vaak dat ze zijn wat anderen over ze vertellen. Of dat ze zijn wat ze doen of wat ze hebben. Dat is allemaal illusie. Het wonder begint zodra de identificatie met de buitenkant wordt losgelaten. Wat boffen mensen als ze over vraagstukken rond geld en betekenis in jouw handen vallen! Bedankt voor je mooie werk! Blijf en wees voluit Patricia!

Ivo Valkenburg

Patricia de Bruyckere zei

Ivo, dank voor je mooie aanvulling!
Patricia