vrijdag 19 september 2008

Kredietcrisis?

Kredietcrisis?

Het houd ons allemaal bezig, wat gebeurt er op de financiële markten en wat zijn de gevolgen voor onze eigen portemonnee?

Zo langzamerhand zijn we in de financiële wereld de weg kwijt geraakt in het doolhof van financiële producten en polissen. Met de mooiste risicomanagement-systemen dachten we dit onder controle te hebben, maar het blijkt niet waar te zijn. Maar dit gebeurt mijns inziens niet voor niets. Het is weer tijd om met gezond verstand na te denken wat voor duidelijke en eenvoudig uit te leggen producten we voorleggen aan de consument. Lange tijd werd gedacht dat in ieder geval de hoog gekwalificeerde bankiers wisten waar ze mee bezig waren. Nu dit toch niet zo blijkt te zijn wordt het tijd dat we zelf weer mee gaan denken over ons geld, en waar we dit wel of niet aan uitgeven.

Wat mijn wens is, is dat zodra de rust weerkeert we niet weer terugvallen op het snel-verdienmodel en niet uit te leggen producten weer op de markt komen. Laat dit een les zijn om het nu anders te gaan doen. Tijd voor een betrouwbaar, duurzaam en overzichtelijk financieel systeem.

Geen opmerkingen: